Stranden

Het vakantiehuis ligt naast de duinen en een uitgestrekt strand. De stranden zijn schoon en opgedeeld in verschillende typen, zoals familie-, natuur- en watersportstranden. Daarnaast zijn er zones voor naturisme en extreme sporten. 

Wandelen

Deze omgeving biedt veel mogelijkheden om te wandelen, of je nu kiest voor een wandeling in de duinen, over kilometers strand of juist lekker door de bossen. Er valt iedere dag iets nieuws te ontdekken in deze heerlijke omgeving.

Fietsen

Over heel Schouwen-Duiveland bevinden zich de mooiste fietsroutes. De medewerkers van de receptie van het campingpark geven je graag een advies op maat! Een fiets huren is uiteraard ook mogelijk bij de receptie.

Watersport

De Zeeuwse wateren bieden eindeloze watersportmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld zeilen, windsurfen, kitesurfen, duiken, zwemmen, bodyboarden, vissen en varen.

Historische steden

Het vakantiehuis is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de historische steden Zierikzee, Goes, Middelburg en Veere, maar ook dichtbij het toeristische Renesse.

Boswachterij Westerschouwen

Boswachterij Westerschouwen is een natuurgebied van 330 ha. groot met volop mogelijkheden voor recreatie. Het gebied is grotendeels vrij toegankelijk; te voet, per fiets, met een paard of in een rolstoel. Het natuurgebied ligt deels tegen het strand aan, dus na het fietsen of wandelen, kun je hier lekker uitwaaien. Ook kun je kiezen voor rondleidingen door het bos of het uitzicht bekijken in een van de torens. Voor informatie en excursies kun je terecht bij het VVV.

Bunkers op Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland vind je nog veel bunkers afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. In het Slotbos Haamstede bevond zich het hoofdkwartier. De kustbunkers zijn bijna allemaal verloren gegaan of liggen bedolven onder de hoge duinen. Het zweefvliegveld Haamstede was vroeger een vluchthaven waar gemotoriseerde vliegtuigen en lijndiensten op vlogen. De bunkers rondom het zweefvliegveld, zoals de bunker op ons terrein dienden ter verdediging hiervan.

Het Krekengebied Ouwerkerk

Dit Krekengebied is gevormd na de dijkdoorbraak in 1953. De vier enorme caissons, die gebruikt zijn om de dijk te dichten, zijn nog aanwezig. Hierin is ook het Watersnoodmuseum gevestigd. Je kunt hier zwemmen in de kreek of zonnen langs de oevers. Ook is het mogelijk om te kanoën en te vissen (mits in het bezit van een sportvisakte en vergunning voor het gebied, (verkijgbaar bij het VVV). Het gebied heeft twee wandelroutes en een speciaal pad voor ruiters en fietsers.

Grevelingenmeer

Het vakantiehuis is gelegen op 10 minuten rijden van het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Het biedt talloze mogelijkheden voor actieve recreatie langs de oevers en op het water. Jaarlijks komen hier 2 miljoen bezoekers, waarvan veel watersporters en gebruikers van de recreatieterreinen. De strandjes met ligweides hebben zwem- en surfzones en hengelsportliefhebbers vinden  een stekje langs de dichtbegroeide oevers. Je kunt hier kanoën, roeien, zeilen, duiken en wandelen, maar ook het maken van een rondvaart behoort tot de mogelijkheden  Het meer kent genoeg parkeerplaatsen, toiletten en douches aan het water.

Oosterschelde Nationaal Park

Burgh-Haamstede grenst met het havendorpje ‘Burghsluis’ aan het prachtige Nationaal Park Oosterschelde. Hiervandaan vertrekken de boot voor een natuurrondvaart om zeehonden en robben te gaan kijken. Ieder jaar trekken wandelaars, fietsers, duikers, sportvissers en watersporters massaal naar de Oosterschelde, aangetrokken door het heldere water en de mooie natuur.

Klimbos Zeeuwse Helden

Zeeland, Westenschouwen

In Het Klimbos Zeeuwse Helden vind je tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en andere klimonderdelen. Er zijn 6 uitdagende parcoursen met ieder een verschillende moeilijkheidsgraad in het Klimbos.

Deltapark Neeltje Jans

Zeeland, Vrouwenpolder

Beleef Deltapark Neeltje Jans! Hier ziet u alles over de Deltawerken, de watersnoodramp van 1953, zeedieren en het onderwaterleven van de Oosterschelde en Noordzee.

Stadshuismuseum

Zeeland, Zierikzee

In het Stadhuismuseum ziet u de geschiedenis van Zierikzee en geven wisselende tentoonstellingen en topstukken uit de collectie een goed beeld van het mooie Zierikzee met zijn rijke historie.

De Jonge Johannes

Zeeland, Serooskerke

Je kunt bij ons onder het genot van een drankje en hapje genieten van weidse vergezichten. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, op de skelterbaan of bij de minikinderboerderij.

Rondvaart Veerse Meer

Zeeland, Veere

Vanuit Veere vaart men langs de mooiste plekjes natuur op het Veerse Meer, Een rondvaart duurt ongeveer 50 minuten. Met de vele boten, jachtjes en surfers ontstaat er ’s zomers gezellige sfeer op het water. 

Rondvaart Oosterschelde

Zeeland, Veere

Vanuit Burghsluis kun je diverse natuurrondvaarten maken. Het is een unieke ervaring en meestal kom je wel een zeehond of zelfs een bruinvis tegen!